Ríbezľové želé


Popis

Ríbezľové želé je chutné, svieže, jeho príprava je nenáročná.

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie

1milliliterríbezľovej šťavy (z asi 1,5 kg čerstvých ríbezlí)
1balíkŽelírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Inštrukcie

1. Ríbezle prepláchneme, necháme v sitku odkvapkať, potom odstopkujeme.

2. Po častiach rozmixujeme a vzniknutú kašu prepasírujeme cez husté sitko (môžeme použiť aj lis na ovocie).

3. Zachytenú šťavu odmeriame a nalejeme do hrnca. Pridáme želírovací cukor Extra a dobre premiešame. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút.

4. Odstavíme, odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov.

5. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené