Mäsové gule s kapustou


Popis

Mali sme mat povodne pecene fasirky,ale nasla som este hlavkovu kapustu,ktoru bolo treba spotrebovat a tak vzniklo toto...

Čas prípravy: 1 1⁄2 hours

Ingrediencie

1kilogrammlete mäso
2kusyvajicka
 kuskoreniny podla chuti,struhanka,mlieko,
 kuspol.hlavkovej kapusty
 kusolej,cukor,sol,bobkovy list,rasca,cele cierne korenie,ocot

Inštrukcie

Mlete mäso zarobime klasicky,ako na fasirky,osolime,okorenime podla chuti a zvyklosti rodiny.Ja pridavam aj par lyziciek horcice,mlieko a ked je to riedke aj trosku struhanky,Vtedy uz neobalujem v struhanke,len vytvarujem gule. Z kapusty oddelim par listov,ktore ulozim na dno zapekacej misy,na listy kladiem mäsove gule,podlejem vodou asi tak na 1,5cm prikryjem a dam piect na 200st.Asi tak po 35 min.som pekac odokryla a nechala zapiect odkryte. Zvysnu kapustu nakrajame na rezanceky,podusime na skaramelizovanom cukre,okorenime,osolime podla chuti a nakoniec som ju este trosku zahustila mukou a dochutila octom.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené