Zdravý a chutný obed
Čas prípravy: 30 minút |
2 | kusy | losos |
200 | gramov | čerstvý špenát |
180 | gramov | Špagety |
5 | kusy | šampiňóny |
2 | kusy | cesnak (2 strúčiky) |
1 | deciliter | smotana 12% |
1 | polievková lyžica | maslo |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
kus | tymián, citrón (na ozdobenie) |
2 plátky lososa umyjeme a osušíme. Osolíme z každej strany, pokvapkáme citrónom a necháme chvíľku odpočívať. Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode. Kým sa varia, očistíme si šampiňóny a nakrájame na veľmi malé kúsky, ktoré potom opečieme na olivovom oleji. Pridáme soľ, trochu tymiánu a uvarené špagety. Cestoviny spolu so šampiňónmi opekáme asi 5 minút. Na panvici z oboch strán ugrilujeme plátky lososa na olivovom oleji. Grilujeme približne 8 minút. Na konci dáme na lososa kúsok masla. Následne si krátko sparíme špenát na masle, pridáme strúčiky cesnaku a po chvíľke aj smotanu. Podusíme asi 5 minút a môžeme podávať. Lososa položíme na špagety a špenát, ozdobíme čerstvým tymianom alebo plátkom citróna. Dobrú chuť !