Cibuľový chlieb


Popis

Je naozaj výborný.

Čas prípravy: 3 hod

Ingrediencie

1polievková lyžicaocot
2čajové lyžičkysoľ
1čajová lyžičkacukor
1čajová lyžičkamleta rasca,mlety koriander
500gramovmúka hladka
10gramovdrozdie cerstve
2kusycibuľa
mast bravcova,med
300millilitrovvoda,
2polievkové lyžiceolej slnecnicovy

Inštrukcie

Najskôr nakrájame cibuľu na tenké polmesiačiky a opražíme ju do hneda na bravčovej masti.

Keď začne chytať farbu, pridáme za malú lyžičku medu a necháme cibuľku skaramelizovať. Vypneme, cibuľu preložíme na kuchynské utierky, aby odtiekla prebytočná masť, necháme chvíľku vychladnúť.

Ostatné suroviny vložíme do pekárničky, pridáme vychladnutú cibuľu a zapneme základný program č.1. 

Hotový chlebík má krásnu vôňu a chutí aj sám s mliekom, alebo stačí len maslo, kúsok syra, či zeleninka.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)