Mäkké medovníčky pre Heju


Popis

vianocne pecivo

Zdroj: casopis
Čas prípravy: 20 minút

Ingrediencie

400gramovhladkej múky
140gramovpráškového cukru
2čajové lyžičkyprasku do pernikv
1čajová lyžičkasódy bikarbóny
100gramovhera alebo iný podobný tuk
3kusyvajcia (2 do cesta, jedno na potieranie)
2polievkové lyžicetekuteho medu

Inštrukcie

Preosiaty cukor pomiesame s korenim, sodou bicarbonou, rozpustenym tukom (ja dam na par sekund do mikrovlnky), pridame vajicka, med a zmiesame to, potom pridame preosiatu muku. Vypracujeme tak, aby sa vsetko dobre premiesalo. Vytvori sa nam lepkave cesto. Mozeme okamzite pracovat, netreba nechat odstat. Rozvalkame na 0.5cm a vykrajujeme pernicky. Pecieme vo vyhriatej rure na 180°C do zlatista. Nie velmi dlho, aby sa nevysusili a zostali makke. Pred pecenim potrieme vajickom.

Poznámky

ja som nemala pernikove korenie, tak som pouzila prasok do pernika, plus soda bikarbona. Ja robim z dvoch davok. Cesto sa vypracovava jednoducho a rychlo, cele mi to netrvalo ani 20 minut.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)