Zemiaková bábovka


Popis

Dnes som ju robila prvy krat a velmi nam chutila,tak som sa musela podelit aj s vami o recept.

Čas prípravy: 45 minút

Ingrediencie

300gramovvarenych zemiakov
 kushrozienka,rum
2kusyvajicka
150gramovtrstinový cukor
80millilitrovolej
300millilitrovmlieko
300gramovpsenicnej celozrnnej muky
1kusprášok do pečiva

Inštrukcie

Najskor uvarime zemiaky v supke a namocime hrozienka do rumu,alebo do vody. Z bielkov vyslahame tuhy sneh.V druhej miske vyslahame zltka s cukrom (v povodnom recepte nebol trstinovy ale obycajny biely krystalovy),po castiach pridavame olej a mlieko.Potom primiesame muku (tiez som klasicku bielu polohrubu nahradila celozrnnou psenicnou),uvarene a na jemno nastruhane zemiaky,hrozienka a nakoniec zlahka primiesame sneh. Vsetko vylejeme do vymastenej babovkovej formy a pecieme na 150st,cca 45 min.Ten cas si treba odsledovat a skontrolovat spajdlou,ci je babovka dobre upecena.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené