Dnes som ju robila prvy krat a velmi nam chutila,tak som sa musela podelit aj s vami o recept.
Čas prípravy: 45 minút |
300 | gramov | varenych zemiakov |
kus | hrozienka,rum | |
2 | kusy | vajicka |
150 | gramov | trstinový cukor |
80 | millilitrov | olej |
300 | millilitrov | mlieko |
300 | gramov | psenicnej celozrnnej muky |
1 | kus | prášok do pečiva |
Najskor uvarime zemiaky v supke a namocime hrozienka do rumu,alebo do vody. Z bielkov vyslahame tuhy sneh.V druhej miske vyslahame zltka s cukrom (v povodnom recepte nebol trstinovy ale obycajny biely krystalovy),po castiach pridavame olej a mlieko.Potom primiesame muku (tiez som klasicku bielu polohrubu nahradila celozrnnou psenicnou),uvarene a na jemno nastruhane zemiaky,hrozienka a nakoniec zlahka primiesame sneh. Vsetko vylejeme do vymastenej babovkovej formy a pecieme na 150st,cca 45 min.Ten cas si treba odsledovat a skontrolovat spajdlou,ci je babovka dobre upecena.