chutná kombinácia mäsa a zeleniny
Čas prípravy: 15 minút |
1 | balík | kuracích prs |
1 | kus | baklažán |
3 | kusy | zemiakov |
3 | kusy | rajciny nakrajane na kocky |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusy | cesnak |
2 | kusy | paprika zelená |
2 | decilitre | olej |
20 | dekagramy | syr eidam nastruhany |
trocha | soľ, čierne, mat. dúška |
Mäso zomelieme spolu s paprikou, cibuľou a 1 rajčiakom. Na lyžici oleja s malým množstvom vody vydusíme domäkka. Okoreníme lyžičkou soli, štipkou mat. dúšky/tymiánu/ a pridáme rozotretý cesnak. Baklažány ošúpeme, nakrájame na 2 cm kolieska a obalené v múke s trochou soli opečieme z oboch strán dozlatista. Uvarené zemiaky pokrájame na kolieska, zvyšné rajčiaky tiež. Do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy nakladieme zemiaky, rajčiaky, mäso a baklažán. Osolíme, okoreníme, posypeme strúhaným syrom. Pečieme zakryté asi 20 minút, potom odkryté dovtedy, kým syr na povrchu dostane červený nádych.