Schwarzwaldská čerešnová torta


Popis

Veľmi chutná letná torta pre každú príležitosť, tradičná nemecká špecialita
Čas prípravy: 3 hod

Ingrediencie

170gramovpráškového cukru
8kusyvajec
100gramovhery/smetolu
4polievkové lyžicekakaa
150gramovpolohrubej múky
1⁄2balíkprášku do pečiva
3polievkové lyžicesolamylu
700gramovvišnového/čerešnového kompótu
350millilitrovšťavy z kompótu
150millilitrovvody
1balíkzlatého klasu
1balíksmetafixu
900millilitrovšľahačkovej smotany
1balíkvanilkového cukru

Inštrukcie

Šľaháme Heru so žĺtkami, práškovým cukrom a kakaom, pridáme múku so Solamylom a práškom do pečiva. Vyšľaháme z bielok sneh a ručne ho vmieame do cesta. Nalejeme do vymastenej formy a pečieme pri teplote 200° asi pol hodinu. Necháme tortu vychladiť a rozrežeme na dva alebo tri pláty, ktoré pokropíme trochou vody z kompótu. Kompót zcedíme a varíme šťavu z kompótu s vodou a Zlatým klasom, a troškou rumu, kým nezhustne. Vmiešame čerešne/višne (pár pekných si odložíme na ozdobu) a dáme na cesto ako plnku (navrch už nie). Vyšľáme šľahačku s vanilkovým cukrom aj trochou práškového a môžme pridať aj stužovač. Medzi pláty na želatínu natrieme šlahačku, a takisto ňou potrieme vrch a boky torty, Ozdobíme postrúhanou čokoládou a zvyšnými čerešnami/višnami.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené