Schovaná roláda


Popis

Jednoduchá, rýchla, lákavá a dá sa použiť ľubovoľné ovocie, kiwi, marhule... čo máte radi ;-)
Zdroj: http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/schovana-rolada.html
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie

4kusyvajcia
4polievkové lyžicecukor kryštal.
4polievkové lyžicemúka polohr.
1polievková lyžicašťava z citróna
1⁄2kuskôra z polovice citróna
 kusnutela
500gramovtvaroh jemný mäkký
200gramovsmotana kyslá 16%
2polievkové lyžicecukor praskovy
 kusjahody čerstvé

Inštrukcie

Najskôr vyšľaháme sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna. V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy a opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút) Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75) Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou a roládu opäť zavinieme. Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a poukladáme prekrojené jahody a natrieme zvyškom plnky, môžme dať ešte jahody. A nakoniec priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky. Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu a ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jahôd ozdoby, to je obľúbená činnosť mojej dcérky :-) Prajem dobrú chuť!
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené