Karfiolová polievka s krutónmi.


Popis

sezóna karfiolu je ešte v plnom prúde a tak príde vhod aj polievka z neho
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie

1⁄2kuskarfiolu
4polievkové lyžiceoleja
2polievkové lyžicehladkej múky
1kusmäsového bujónu (nemusí byť alebo dáme vegetu)
1kusžĺtok (nemusí byť)
 štipkasoli
1litervody
4kusykrajcov staršieho chleba alebo 2 staršie rožkyrožky

Inštrukcie

Karfiol umyjeme, vložíme do vody, osolíme a povaríme do mäkka. Do druhého hrnca nalejeme olej, vsypeme múku a opražíme dosvetla. Keď sa karfiol uvarí vyberieme ho na tanier vychladnúť a vodu, v ktorej sa varil nalejeme na zápražku. Vhodíme bujón alebo vegetu a povaríme asi 10 minút. Mierne vychladnutý karfiol nasekáme na drobno a pridáme ho tam. V troške vody rozmiešame žĺtok a vlejeme do do polievky. Povaríme ešte 5 minút. Podávame s krutónmi.

Poznámky

najskôr si pripravíme krutóny: krajce staršieho, ale nie úplne tvrdého chleba alebo rožky nakrájame na kocky, rozložíme na plech a na 180 °C asi 20-30 minút opekáme. Olej nie je treba a krutóny zostanú chutne chrumkavé.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené