Dusené zemiaky s karfiolom a hráškom


Popis

Rýchly letný obed alebo večera

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie

1kusmenší karfiol
1kilogramzemiaky
100gramovhrášku (čerstvý alebo mrazený)
1kuscibuľa
1čajová lyžičkasoľ
1⁄4čajová lyžičkakurkuma (nemusí byť)
2polievkové lyžiceolej
200millilitrovvoda (podľa potreby)

Inštrukcie

Karfiol rozoberieme na malé ružičky a dobre umyjeme, zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, speníme na oleji, pridáme karfiol, zemiaky, chvíľu restujeme. Zalejeme vodou, pridáme soľ a pomaly pod pokrievkou dusíme. Vody dáme iba tesne nad zemiaky, tak, aby jej nakoniec trošku ostalo, vytvorí nám omáčku. Radšej počas dusenia po troche pridávame. Chvíľu pred dovarením pridáme hrášok, kurkumu (nemusí byť) a necháme pod pokrievkou dôjsť do mäkka. Zemiaky by mali byť čiastočne rozvarené, aby spolu so zvyškom vody vytvorili omáčku. Podávame so šalátom podľa chuti.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)