Rýchly letný obed alebo večera
Čas prípravy: 30 minút |
1 | kus | menší karfiol |
1 | kilogram | zemiaky |
100 | gramov | hrášku (čerstvý alebo mrazený) |
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | kurkuma (nemusí byť) |
2 | polievkové lyžice | olej |
200 | millilitrov | voda (podľa potreby) |
Karfiol rozoberieme na malé ružičky a dobre umyjeme, zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, speníme na oleji, pridáme karfiol, zemiaky, chvíľu restujeme. Zalejeme vodou, pridáme soľ a pomaly pod pokrievkou dusíme. Vody dáme iba tesne nad zemiaky, tak, aby jej nakoniec trošku ostalo, vytvorí nám omáčku. Radšej počas dusenia po troche pridávame. Chvíľu pred dovarením pridáme hrášok, kurkumu (nemusí byť) a necháme pod pokrievkou dôjsť do mäkka. Zemiaky by mali byť čiastočne rozvarené, aby spolu so zvyškom vody vytvorili omáčku. Podávame so šalátom podľa chuti.