Zemiakové halušky so slaninkou


Popis

Jednoduché jedlo

Zdroj: nejaký starý casopis
Čas prípravy: 1 1⁄2 hours

Ingrediencie

600dekagramyzemiakov
300dekagramyhladkej múky
1kusvajce
 kusvoda,sol
200dekagramyoravskej slaniny
200dekagramyeidam
 kussmotana na šľahanie
 kusolej

Inštrukcie

Surové očistené zemiaky nastrúhame najemno, primiešame k nim múku, vajíčko, soľ a toľko vody, aby sme dostali polotuhé haluškové cesto.

Do vriacej slanej vody sádžeme halušky z lopárika pomocou noža alebo lyžičky. Uvaríme, scedíme a prepláchneme vodou.

Potom ich na panvici na troche oleja opčeiem zo všetkých strán.

Slaninku pokrájame na kocky a upečieme.

Na tanier si naložíme halušky, nastrúhame na ne syr, pridáme trocha smotany, soľ, slaninku a   papáme.

Dobrú chuť.

U nás musím robiť 2-3x väčšiu dávku lebo sa idú za haluškami všetci utĺcť. Je z nich síce kopa riadu a aj dosť roboty, ale sú fakt chuťovo perfektnéééé:)

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené