Tvarohový egrešový koláč...


Popis

jednoduchý, svieži, letný koláčik...
Čas prípravy: 1 hod

Ingrediencie

80gramovkryštál. cukru
150gramovhery
300gramovpolohrubej múky
1kusvajce
750gramovtvarohu
4kusyvajec
180gramovkryštálového cukru
1kuscitróna
80gramovrozpustenej hery
1kuszlatý klas alebo vanilkový puding
1⁄2balíkkypriaceho prášku
250gramovegrešov

Inštrukcie

Na cesto si zmiešame múku, 80g kryštálového cukru, 150g Hery a jedno vajce. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Tortovú formu alebo formu na koláč vymastíme olejom, vysypeme múkou a cesto vyvaľkáme tak, aby sme ním vyložili aj boky formy. Pripravíme si plnku: Oddelíme si žĺtky od bielkov, bielky vyšľaháme dotuha... tvaroh /ja som použila dva odtučnené a jeden polotučný/, kryštálový cukor /180g/ a žĺtky vyšľaháme, pridáme nastrúhanú kôru z dobre umytého citróna a citrónovú šťavu, rozpustenú Heru a pudingový prášok alebo Zlatý klas a kypriaci prášok... prešľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. NAvrch poukladáme /alebo len rozsypeme/ umyté, osušené a odstopkované egreše. Pečieme na 175 °C, 40 minút. Necháme dobre vychladnúť. Kto chce, môže povrch posypať práškovým cukrom /nám sa zdal sladký dosť/.
Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (1 hlas)