Losos s cuketovým ragú.


Popis

Chutné a zdravé jedlo.

Zdroj: kuchyňa Lidla
Čas prípravy: 20 minút

Ingrediencie

1kuscuketa
2kusylososie filety
6strúčikycesnak
8kusycherry paradajky
1deciliterbiele víno - suché
 trochamaslo
 trochamorská soľ,mleté korenie
4polievkové lyžiceolivový olej
 trochacitrónová šťava
6trochylístkov bazalky
 kusvetvička tymiánu

Inštrukcie

Cuketové ragú: Cuketu pozdĺžne rozkrojíme a nakrájame na hrubšie plátky. Olúpeme 3 strúčiky cesnaku a nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozpálime olivový olej a cesnak orestujeme do ružova, potom pridáme nakrájanú cuketu,osolíme, okoreníme a trochu opekáme. Potom podlejeme vínom (vodou)a necháme trošku povariť. Potom pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky a dochutíme lístkami bazalky a zjemníme trochou masla. Filety z lososa osolíme a okoreníme z obidvoch strán,dáme na rozpálený olivový olej a opečieme z jednej strany. Pridáme vetvičku čerstvého alebo mrazeného tymiánu a 3 strúčiky cesnaku, ktoré ani nemusíme olúpať. Potom filety otočíme a krátko opečieme druhú stranu. Na tanier naservírujeme cuketové ragú, potom filety z lososa, pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme lístkami bazalky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené