Chutné a zdravé jedlo.
Zdroj: kuchyňa Lidla | |
Čas prípravy: 20 minút |
1 | kus | cuketa |
2 | kusy | lososie filety |
6 | strúčiky | cesnak |
8 | kusy | cherry paradajky |
1 | deciliter | biele víno - suché |
trocha | maslo | |
trocha | morská soľ,mleté korenie | |
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
trocha | citrónová šťava | |
6 | trochy | lístkov bazalky |
kus | vetvička tymiánu |
Cuketové ragú: Cuketu pozdĺžne rozkrojíme a nakrájame na hrubšie plátky. Olúpeme 3 strúčiky cesnaku a nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozpálime olivový olej a cesnak orestujeme do ružova, potom pridáme nakrájanú cuketu,osolíme, okoreníme a trochu opekáme. Potom podlejeme vínom (vodou)a necháme trošku povariť. Potom pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky a dochutíme lístkami bazalky a zjemníme trochou masla. Filety z lososa osolíme a okoreníme z obidvoch strán,dáme na rozpálený olivový olej a opečieme z jednej strany. Pridáme vetvičku čerstvého alebo mrazeného tymiánu a 3 strúčiky cesnaku, ktoré ani nemusíme olúpať. Potom filety otočíme a krátko opečieme druhú stranu. Na tanier naservírujeme cuketové ragú, potom filety z lososa, pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme lístkami bazalky.