Zemiakové šúľance


Popis

Chutné jedlo z tradičnej kuchyne
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie

60gramovmasla
 čajová lyžičkasoľ
 trochastrúhanka
 trochapraskovy cukor
700gramovzemiaky
200gramovhruba muka
1kusvajce

Inštrukcie

Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí postrúhame najemno. Zmiešame s hrubou múkou, vajíčkom, maslom a soľou a cesto dobre vypracujeme. Vytvarujeme šúľance (3-5 cm), ktoré hodíme do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte cca 3 minúty. Po uvarení ich opatrne povyberáme sitkom do misky, polejeme roztopeným maslom, posypeme strúhankou, ktorú sme si vopred popražili na troške masla a posypeme práškovým cukrom. Pre lepší chuťový zážitok môžme podávať aj s ovocnou omáčkou (malinovou, jahodovou, černicovou).

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené