Lokše...


Popis

jednoduché, nenáročné a chutné...
Zdroj: ja
Čas prípravy: 1 hod

Ingrediencie

1kilogramzemiakov uvarených v šupke
350gramovhladkej múky
1kusvajce
 štipkasoli
 trocharozpustenej bravčovej masti

Inštrukcie

zemiaky ošúpeme, najemno nastrúhame /alebo ako ja použijeme mäsový mlynček a zomelieme ich - je to rýchlejšie a ruky menej bolia/, pridáme múku, vajce a soľ podľa chuti. Zamiesime cesto, rozdelíme na dve časti a z každej urobíme šúľok. Jeden šúľok nakrájame na rovnomerné kúsky, ktoré na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme. Rozpálime liatinovú platňu a po jednej placky opekáme, každú nožom jemne "posekáme". Hotové lokše potrieme z oboch strán bravčovou masťou /kto má domácu kačaciu či husaciu tak nech neváha a využije/. Podávame ešte teplé... Obmenou môžu byť lokše poliate maslom, posypané mletým makom a práškovým cukrom/.

Poznámky

najlepšie je uvariť si zemiaky deň vopred
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.4
Priemer: 4.4 (10 hlasy)