Recept a fotopostup na veľkonočnú hrudku alebo syrek, ako sa hovorí na východe tradičnému veľkonočnému jedlu.
Čas prípravy: 30 minút |
1 | liter | mlieka |
10 | kusy | vajec |
1⁄2 | čajová lyžička | soli |
trocha | čierneho korenia |
Vajíčka s mliekom a soľou(niekto zvykne dávať aj lyžicu cukru ) za stáleho miešania varíme, keď začne hustnúť pridáme čierne korenie, kvôli deťom dávam menej. Dôležité, musíme stále miešať a je lepšie variť v hrnci s hrubším dnom. Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu, (kým je to horúce je to trošku veselšie), na chvíľu zaťažíme, necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale. Viď obrázkový postup.
U nás je toho stále málo