Veľkonočná hrudka


Popis

Recept a fotopostup na veľkonočnú hrudku alebo syrek, ako sa hovorí na východe tradičnému veľkonočnému jedlu.

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie

1litermlieka
10kusyvajec
1⁄2čajová lyžičkasoli
 trochačierneho korenia

Inštrukcie

Vajíčka s mliekom a soľou(niekto zvykne dávať aj lyžicu cukru ) za stáleho miešania varíme, keď začne hustnúť pridáme čierne korenie, kvôli deťom dávam menej. Dôležité, musíme stále miešať a je lepšie variť v hrnci s hrubším dnom. Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu, (kým je to horúce je to trošku veselšie), na chvíľu zaťažíme, necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale. Viď obrázkový postup.

Poznámky

U nás je toho stále málo

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.857145
Priemer: 4.9 (7 hlasy)