Mascarpone rezy...


Popis

svieži zákusok, vynikajúci na letné dni

Zdroj: ja
Čas prípravy: 45 minút

Ingrediencie

8kusyvajec (na piškótu)
8polievkové lyžicekryštálového cukru (na piškótu)
8polievkové lyžicepolohrubej múky (na piškótu)
4polievkové lyžicekakaa (na piškótu)
2polievkové lyžiceoleja (na piškótu)
1kuskypriaci prášok (na piškótu)
250gramovmascarpone (biely krém)
150millilitrovsmotany na šľahanie
150gramovbielej čokolády
250gramovmascarpon. (čokoládový krém)
150millilitrovsmot. na šľahanie
150gramovmliečnej čokolády
 trochaovocia podľa chuti
1kustortového želé

Inštrukcie

Ingrediencie na cesto rozdelíme na polovicu a z každej pripravíme piškótu:

Zz bielkov ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.

Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, postup zopakujeme aj s druhou polovicou a necháme vychladnúť.

Na spodný plát natrieme čokoládový krém:

Smotanu vyšľaháme dotuha, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Natrieme na jeden plát piškóty. Priložíme druhú piškótu a natrieme bielym krémom, ktorý si pripravíme rovnako ako čokoládový.

Na vrch naukladáme ovocie /ja dávam maliny, jahody, nektarinky.../ a zalejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené