Špargľová polievka s medvedím cesnakom


Popis

Špargľová polievka s medvedím cesnakom

Čas prípravy: 1 hod

Ingrediencie

500gramovbielej špargle
1kuscibuľa
150gramovzemiakov
1zväzokmedvedieho cesnaku
2polievkové lyžicemasla
100millilitrovbieleho sucheho vina
500millilitrovzeleninoveho vyvaru
150millilitrovsmotany na šľahanie
 trochasoľ, mleté korenie, muskatovy oriesok
2kusychleba toustový, alebo normalny

Inštrukcie

1. Špargľu ošúpať. Šupky uvariť vo vode (asi 10 minút). Precediť cez sitko - vývar ponechať. Špargľové špičky odkrojiť, asi 10 minút variť vo vývare, vybrať a rozkrojiť po dĺžke. Zvyšnú špargľu nakrájať na kúsky.

2. Cibuľu a zemiaky ošúpať a nakrájať na kocky. Medvedí cesnak umyť, osušiť a nakrájať na pásiky.

3. Cibuľu opiecť v 1 pl horúceho masla (alebo oleja), pridať zemiaky a kúsky špargle a zaliať suchým bielym vínom. Pridať zeleninový a špargľový vývar a zakryť, asi 20 minút variť do mäkka na malom plameni.

4. Potom pridať polovicu nakrájaného medvedieho cesnaku a 100 ml smotany na šľahanie a zmixovať ponorným mixérom. Ochutiť soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.

5. Chlieb nakrájať na kocky a opražiť na zvyšnom masle, kto nemá rád - opražiť na oleji. Na kuchynskom papieri nechať odkvapkať/osušiť.

6. Do polievky pridať uvarené špargľové špičky, posypať opraženým chlebom, zvyšným medvedím cesnakom a podávať.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené