Jahodové kocky


Popis

Výborný, svieži jahodový zákusok.

Zdroj: moje recepty
Čas prípravy: 1 hod

Ingrediencie

4kusyvajcia
200gramovkryštál. cukor
200gramovpolohruba muka
1balíkprášok do pečiva
100millilitrovvlažná voda
100millilitrovolej
1polievková lyžicaKakao
1šálkajahody čerstvé
150gramovkryštálový cukor
1balíkzlaty klas
1balíkjahodový puding prášok
500millilitrovvoda
250gramovmaslo
50gramovčokoládová poleva
500gramovčerstvé jahody

Inštrukcie

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej, nakoniec na najnižšom stupni múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu, na papieri na pečenie, necháme vychladnúť. Plech rozmer 30x38 cm

Plnka: šálku jahôd rozšľaháme ponorným mixérom, pridáme cukor, polovicu vody, dáme variť. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas a vanilkový puding v prášku, vlejeme do vriacich zmesi jahôd a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém. Môže sa použiť aj jahodový kompót.

Z vychladnutej piškóty stiahneme vrchnú vrstvu, natrieme jednou tretinou krému, poukladáme očistené osušené jahody, pokrájané na polovice. Natrieme zvyšnou časťou plnky.

Povrch ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a jahodami. Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)