Zapekané zemiaky s bryndzou


Popis

Pečené zemiaky zase inak

Zdroj: Zdravie a vlastná tvorba
Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 50 minút

Ingrediencie

1kilogramzemiakov
1kusbryndza 125 g
1kuskyslá smotana menšia
100gramovsyra na strúhanie .
2kusyčervené cibule
 kusolivový olej
 kuskorenie a soľ
 trochapetržlenu

Inštrukcie

Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké kolieska, ak sa nám to podarí rovnomerne osolíme okoreníme, podľa chuti.

Na vymastený pekáč rozložíme zemiačiky do šórikov.

Očistíme dve väčšie červené cibule, nakrájame na tenké kolieska, v prípade potreby pekrojíme napoly a poprekladáme pomedzi zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom.

Kým si pripravíme "zálievku", môžeme dať zemiaky do rúry zapekať.

Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou, pridáme postrúhaný syr, nadrobno nakrájaný petržlen, drvenú rascu, čierne korenie, trošku soli, ale bryndza a syr zvyknú byť slané. Kľudne by tu mohla ísť ešte jedna bryndza. Vyberieme zemiaky z rúry a masu rovnomerne rozdelíme na zemiaky.

Dáme zapiecť na cca pol hodiny pri teplote cca 230°C. Aby zemiaky rýchlejšie zmäkli, môžeme pekáč na prvých 15 minút  prikryť alobalom.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.941175
Priemer: 3.9 (17 hlasy)