Recept na výborný marhuľový koláč aj s fotopostupom
Zdroj: Pečieme s láskou | |
Čas prípravy: 1 hod |
125 | gramov | masla |
50 | gramov | práškového cukru |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | kusy | vajicka |
125 | gramov | hladkej múku (použila som tmavú bezlepkovú) |
1 | čajová lyžička | zarovaná prášku do pečiva |
štipka | soli | |
500 | gramov | marhúľ alebo jeden veľký marhuľový kompót |
3 | polievkové lyžice | marhuľového lekváru |
2 | polievkové lyžice | vody |
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, primiešame žltka a nakoniec na nižších otáčkach zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Samostatne vyšľaháme sneh z bielkov a zľahka ho primiešame k vymiešanej hmote. Cesto rozotrieme na vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu formu, navrch poukladáme odkvapkané marhule ak sú z kompótu, alebo čerstvé marhule. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút. Ešte teplé potrieme rozvareným lekvárom s vodou.
Ak chceme koláč na väčší plech použijeme dvojnásobnú dávku