Nadýchané malinové brownies


Popis

letná verzia tejto čokoládovej bomby :)
Zdroj: internet a vlastná tvorba
Čas prípravy: 1 1⁄2 hours

Ingrediencie

150gramovhorkej čokolády
125gramovmasla
3kusyvajec
1šálkatrstinového cukru
3⁄4šálkymúky
1⁄2balíkprášku do pečiva
 štipkasoli
2polievkové lyžicekakaa
250gramovmalín
1balíkvanilínového cukru
200millilitrovšľahačkovej smotany

Inštrukcie

Rúru si predhrejeme na 200°C. Maliny opláchneme a necháme obschnúť. Menší plech alebo kruhovú formu vymastíme a vysypeme, resp. vyložíme papierom na pečenie. Rozpustíme čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme vajička s cukrom a polovicou vanilínového cukru na penu, a pri nízkych otáčkach primiešame roztopenú čokoládu s maslom. Pridáme múku a prášok do pečiva, štipku soli a zľahka ručne premiešame. V miske zmiešame 2/3 malín s kakaom, aby sa poriadne obalili (tým pádom nespadnú na dno plechu) a primiešame do cesta. Cesto rozotrieme na plech a pečieme 30-35 minút. Chceme, aby cesto bolo v strede takmer tekuté a navrchu chrumkavé :-) Vyberieme a necháme vychladnúť. Zo šľahačkovej smotany a zvyšku van. cukru vymiešame šľahačku. Nakoniec primiešame maliny (tie najkrajšie si necháme na ozdobenie). Brownies sú najlepšie ešte teplé :-)

Poznámky

Môžeme použiť ľubovoľné ovocie, aj mrazené. Tieto maliny som našla na trhu v Košiciach, sú perfektné :-)

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené