Šošovicový prívarok s údenou varenou krkovičkou


Popis

Typicke slovenské jedlo :-)

Čas prípravy: 45 minút

Ingrediencie

1šálkašošovica
100gramovslanina
1kuscibuľa, cesnak
400gramovudena krkovicka

Inštrukcie

Údenú krkovičku uvaríme s bobkovým listom vo vode cca 10 minút. icku uvarime s bobkovym listom vo vode cca 10 minut. Vyberieme z vody a necháme bokom.

Do údenej vyvarenej vody namočíme pripravenú šošovicu. Dobré je, ak šošovicu pred varením necháme pár hodín napučať vo vode. Našťastie, výhodou šošovice je to, že nie je nevyhnutné namáčať ju, uvarí sa aj bez toho.

Nakrájame si slaninku, cibuľu a cesnak na drobno, orestujeme, pridáme jednu polievkovú lyžicu hladkej múky, trochu červenej papriky pre farbu. Premiešame a zalejeme vodou, varíme do zhustnutia a vlejeme do uvarenej šošovice.

Necháme krátko prevrieť, ochutíme podľa seba, soľ, čierne korenie, ocot... a odstavíme. 

Zohrejeme uvarenú krkovičku a naservírujeme na vrch. Prívarok môžeme ozdobiť opraženou cibuľkou s kôprom. 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.5
Priemer: 3.5 (2 hlasy)