Fánky na plechu


Popis

Je síce po fašiangoch, ale o rok, ako keby ste našli:)
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie

40dekagramyhladká múka
1kushera
1kuskyslá smotana
1kusžĺtok
 štipkasoli

Inštrukcie

Všetky ingrediencie zmiešame. Cesto je trochu lepkavé, ale to je v poriadku. Pomúčenú hrudu cesta zabalíme do fólie odložíme do chladničky na celú noc. Na druhý deň cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 4-5 mm hrubé cesto a pokrájame na štvorce, každý štvorec v strede narežeme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme vanilkovým cukrom (áno, dobre čítate, cukrujeme ešte pred pečením:)) Doba pečenia 25-30 minút. Teplotu som rozohriala na 180 stupňov, keď som dala fánky piecť, zapla som ventilátor v rúre a teplotu stiahla na 150 stupňov. Po upečení môžete ešte posypať fánky práškovým cukrom.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)