Domáca stracciatella a broskyňový sorbet


Popis

Osvieženie v týchto horúcich dňoch

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 5 hodCelkový čas: 5 1⁄2 hours

Ingrediencie

300millilitrovsmotany 12 %
3kusyvajicka
3polievkové lyžicetrstinový cukor
250millilitrovsmotany na šľahanie
1kusvanilínový cukor
50gramovčokolády
500gramovbroskýň
200millilitrovvody
4polievkové lyžicetrstinový cukor
šťava a kôra z 1 citróna
200millilitrovbiely jogurt

Inštrukcie

Domáca stracciatella :

Nad parou žĺtka vyšľaháme s cukrom a smotanou kým nezačne hmota hustnúť. Necháme vychladnúť a pridáme zľahka šľahačku a tuhý sneh.

Broskyňový sorbet :

Vodu, cukor a šťavu z citróna uvaríme na sirup. Broskyňe si obaríme horúcou vodou, ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme so sirupom. Nakoniec vmiešame jogurt. Podľa potreby môžeme dosladiť medom.

Odidve hmoty dáme do nádob chladiť do mrazníka. Každú hodinu hmoty premiešame aby sa prevzdušnili. Opakujeme aspoň 3-4 krát. Po 5 hod. môžeme maškrtiť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené