Magdalénky


Popis

Recept s foto postupom na typické francúzske čajové pečivo.

Čas prípravy: 40 minútČas varenia / pečenia: 12 minútCelkový čas: 52 minút

Ingrediencie

125gramovpraskovy cukor
125gramovmaslo
3kusyvajicka
1polievková lyžicapomarančovej štavy
125gramovpolohrubej múky
1kusvanilkový cukor
60gramovmleté lúpané mandle
 štipkasoli

Inštrukcie

Maslo zľahka roztopíme a necháme vychladnúť.  Vajíčko vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, prišľaháme maslo, pomarančovú šťavu (originál by to mala byť voda z pomarančových kvetov), múku a na záver ručne mleté mandle. Necháme v chladničke postáť aspoň 1 hodinu.

Formičky vymastíme maslom, plníme ich cestom, tak aby bolo cesta trošku menej ako zarovnaný okraj: Pečieme pri dosť vysokej teplote cca 230°C cca 12 minút,a lebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Počas poslednej tretiny pečenia koláčiky radšej kontrolujte, keď chytia zlatisté sfarbenie môžeme vyberať. Ak máte rôzne formičky v tých plochejších sa môže pečivo upiecť skôr, na to treba dať pozor.

Magdalénky sú najlepšie čerstvo upečené.

 

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)