Arašídové labky


Popis

Medvedie labky z horaliek. Najobľúbenejšie drobné pečivo nášho najmladšieho.

Zdroj: net
Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

4kusyhoralky
300gramovhladká múka
100gramovpraskovy cukor
250gramovhera (alebo iný tuk na pečenie)
1polievková lyžicakokosova mucka
páškový a vanilkový cukor (na obaľovanie)

Inštrukcie

Nastrúhame horalky. Odvážime si múku a práškový cukor. Pridáme kokosovú múčku a premiešame. Postupne primiešavame k nastrúhaným  horalkám a k zmäknutej here a vypracujeme tuhé cesto. (Ja nepridávam postupne, ale rovno miesim.) Cesto necháme odstáť v chladničke.

Keď je cesto odležané, plníme formičky (tento rok som nemusela vôbec pomáhať, plnili deti) a pečieme pri teplote 160-180°C (podľa rúry) 10-15 minút.

Hneď po vybratí z formičiek obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.

Poznámky

Pozor na výber horaliek. Najlepšie sú originál hopralky. Ak som použila lacnejšie náhražky, mala som problém s vyklápaním.

Počet porcií závisí na veľkosti formičiek. Ja mám maličké a vyjde mi cca. 50 kusov.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené