Perníky


Popis

úžasné makké perníčky

Ingrediencie

50dekagramyMúka hladká špeciál
25dekagramypráš cukor
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
1polievková lyžicaPerníkové korenie
1polievková lyžicaKakao
15dekagramypalmarín
3polievkové lyžicemed
3kusyvajcia
1kusvajce na potretie

Inštrukcie

Z múky, práškového cukru, sódy bikarbóny, perníkového korenia, kakaa a palmarínu v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky. K tomu pridáme med a vajcia.

Dáme všetko dokopy , spracujeme cesto na bochník ( cesto sa bude lepiť od medu a vajec) , zľahka posypeme hl múkou a v chlade prikryté potravinovou fóliou necháme odležať 24 hod. Vyvaľkáme ho na hrúbku 4-5 mm, dobre podsypeme múkou lebo sa lepí a vykrajujeme formičkami. Pečieme na papieri na pečenie v mierne teplej rúre. Nesmieme pripáliť, lebo nebudú makke, ale chrumkavé. Ešte horúce potrieme stetcom s rozšľahaným celým vajíčkom 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené