úžasné makké perníčky
50 | dekagramy | Múka hladká špeciál |
25 | dekagramy | práš cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | Perníkové korenie |
1 | polievková lyžica | Kakao |
15 | dekagramy | palmarín |
3 | polievkové lyžice | med |
3 | kusy | vajcia |
1 | kus | vajce na potretie |
Z múky, práškového cukru, sódy bikarbóny, perníkového korenia, kakaa a palmarínu v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky. K tomu pridáme med a vajcia.
Dáme všetko dokopy , spracujeme cesto na bochník ( cesto sa bude lepiť od medu a vajec) , zľahka posypeme hl múkou a v chlade prikryté potravinovou fóliou necháme odležať 24 hod. Vyvaľkáme ho na hrúbku 4-5 mm, dobre podsypeme múkou lebo sa lepí a vykrajujeme formičkami. Pečieme na papieri na pečenie v mierne teplej rúre. Nesmieme pripáliť, lebo nebudú makke, ale chrumkavé. Ešte horúce potrieme stetcom s rozšľahaným celým vajíčkom