Quinoa šalát so šampiňónmi a špenátom


Popis

Zoznamovala som sa s quinoa. Kombináciu šampiňóny a špenát, už vďaka pegybaby poznám, s cesnakom je úchvatná.

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 10 minútCelkový čas: 25 minút

Ingrediencie

1⁄2šálkaquinoa
2kusymenšie cibule
4strúčikycesnaku
50gramovmasla
250gramovšampiňóny
300gramovčerstvý špenát
 trochasoľ

Inštrukcie

Quinou opláchneme v studenej vode a uvaríme v dvojnásobnom množstve osolenej vody cca 15-20 minút podobne ako ryžu.

Cibuľku nakrájame na drobno, chvíľu podusíme na masle a troche olivoveho oleja, pridáme prepasírovaný cesnak, chvilku oprazime a nakrájané tmavé šampiňóny (kludne aj svetle). Pár minút ich opečieme, osolíme, pridáme špenát a malú chvíľu podusíme, špenátu stačí fakt, len chvíľočka. Na záver pridáme quinou a necháme ju trochu prehriať. Tento šalát splňa aj podmienky delenej stravy v rastlinný deň. Bez Quinoa s pridaním kuracieho mäsa, máme obed alebo večeru pre bielkovinový deň.

 

 

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (2 hlasy)