Zoznamovala som sa s quinoa. Kombináciu šampiňóny a špenát, už vďaka pegybaby poznám, s cesnakom je úchvatná.
Čas prípravy: 15 minút | Čas varenia / pečenia: 10 minút | Celkový čas: 25 minút |
1⁄2 | šálka | quinoa |
2 | kusy | menšie cibule |
4 | strúčiky | cesnaku |
50 | gramov | masla |
250 | gramov | šampiňóny |
300 | gramov | čerstvý špenát |
trocha | soľ |
Quinou opláchneme v studenej vode a uvaríme v dvojnásobnom množstve osolenej vody cca 15-20 minút podobne ako ryžu.
Cibuľku nakrájame na drobno, chvíľu podusíme na masle a troche olivoveho oleja, pridáme prepasírovaný cesnak, chvilku oprazime a nakrájané tmavé šampiňóny (kludne aj svetle). Pár minút ich opečieme, osolíme, pridáme špenát a malú chvíľu podusíme, špenátu stačí fakt, len chvíľočka. Na záver pridáme quinou a necháme ju trochu prehriať. Tento šalát splňa aj podmienky delenej stravy v rastlinný deň. Bez Quinoa s pridaním kuracieho mäsa, máme obed alebo večeru pre bielkovinový deň.