Rizoto s kuracím mäsom, šampiňónmi a špenátom


Popis

Recept s fotopostupom na moje najobľúbenejšie rizoto. Stále sa pokúšam dopracovať k verzii, ktorú si dávam v jednej reštike tak raz do roka. ÚsmevUž som blízko. Rizoto ma učila variť staršia dcéra. Hambím sa

Čas prípravy: 10 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 40 minút

Ingrediencie

400gramovkuracie prsia
150gramovšampiňóny
100gramovšpenát
1kuscibuľa
4strúčikycesnaku
80gramovmasla
50gramovstrúhaného parmezánu
 trochasol, cierne korenie
600millilitrovvývaru (prípadne bujón)
400gramovguľatozrnej ruže
200millilitrovsuchého bieleho vína

Inštrukcie

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Na troche masla, cca 40g, opečieme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme kuracie prsia, chvíľu opečieme, pridáme soľ, čierne korenie a dusíme cca 10 minút. V prípade potreby podlejeme vývarom.

Šampiňóny očistíme, nakrájame a pridáme k mäsu. Malú chvíľku podusíme. Prisypeme rýžu, za stáleho miešania opečieme, kým získa lesk, začne "šušťať". Prilejeme víno a necháme ho ryžou vsiaknúť, časť odpariť. Stále miešame. Postupne po naberačkách pridávame horúci vývar a za stáleho miešania varíme, kým nie je ryža skoro úplne mäkka. V prípade potreby ešte dosolíme, dokoreníme, závisi aj od slanosti parmezánu, ktorý pridáme na záver.

Na záver pridáme opláchnutý špenát a asi len minútu ho necháme spariť. Rizoto vypneme, pridáme zvyšné maslo a parmezán a premiešame. Hotovo. Pri servírovaní ešte môžeme posypať strúhaným syrom.

 

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)