Baklažán opäť inak. Vhodný nielen pri delenej strave.
Čas prípravy: 15 minút | Čas varenia / pečenia: 40 minút | Celkový čas: 55 minút |
250 | gramov | mlete mäso (moje bolo morčacie stehno) |
1 | kus | baklažán |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnaku |
100 | gramov | mozzarella (môže byť aj iný syr) |
trocha | olej, soľ, korenie, červená paprika |
Cibuľa a cesnak očistíme, nakrájame a podusíme na troche oleja, pridáme mäso. Krátko opečieme, dochutíme (ja pridávam aj trochu horčice, pretlaku ...), podlejeme a podusíme do mäkka.
Baklažán prerežeme napoly, vydlabeme vnútro a nakrájame ho na menšie kúsky. Pridáme k mäsu a krátko podusíme. Zvyšok baklažánu posolíme, potrieme olejom a môžeme dať piecť na cca 8 minút. Mäso s baklažánom vypneme, nasypeme polovicu nastrúhaného syra, premiešame a naplníme, polovičky baklažánu. Vrch posypeme strúhanou mozzarellou (slaným syrom), Preložíme do vymastenej zapekacej misy a pečieme pri teplote cca 220°C cca 20 minút. Tesne pred dopečením, môžeme pridať polovičky cherry paradajok. Podávame so zeleninovým šalátom.