Plnený baklažán


Popis

Baklažán opäť inak. Úsmev Vhodný nielen pri delenej strave.

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 40 minútCelkový čas: 55 minút

Ingrediencie

250gramovmlete mäso (moje bolo morčacie stehno)
1kusbaklažán
1kuscibuľa
2strúčikycesnaku
100gramovmozzarella (môže byť aj iný syr)
 trochaolej, soľ, korenie, červená paprika

Inštrukcie

Cibuľa a cesnak očistíme, nakrájame  a podusíme na troche oleja, pridáme mäso. Krátko opečieme, dochutíme (ja pridávam aj trochu horčice, pretlaku ...), podlejeme a podusíme do mäkka.

Baklažán prerežeme napoly, vydlabeme vnútro a nakrájame ho na menšie kúsky. Pridáme k mäsu a krátko podusíme. Zvyšok baklažánu posolíme, potrieme olejom a môžeme dať piecť na cca 8 minút. Mäso s baklažánom vypneme, nasypeme polovicu nastrúhaného syra, premiešame a naplníme, polovičky baklažánu. Vrch posypeme strúhanou mozzarellou (slaným syrom), Preložíme do vymastenej zapekacej misy a pečieme pri teplote cca 220°C cca 20 minút. Tesne pred dopečením, môžeme pridať polovičky cherry paradajok. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.666665
Priemer: 4.7 (6 hlasy)