Recept na skvelé palacinky s jabĺčkami v ceste aj v náplni.
Čas prípravy: 10 minút | Čas varenia / pečenia: 20 minút | Celkový čas: 30 minút |
Cesto na palacinky | ||
450 | millilitrov | mlieka |
200 | gramov | polohrubej múky (moja bola tmavá bezlepková, môže byť aj celozrná) |
2 | kusy | jablka |
2 | kusy | vajicka |
1⁄4 | čajová lyžička | škorice |
1 | kus | vanilkový cukor |
1⁄4 | čajová lyžička | soli |
náplň | ||
4 | kusy | jablka |
1 | polievková lyžica | citrónovej šťavy |
1⁄4 | čajová lyžička | škorice |
1 | polievková lyžica | masla |
Dozbenie | ||
trocha | práškový cukor, čokoláda |
Všetky ingrediencie na cesto, okrem jabĺk, dôkladne vymiešame na hladké cesto. Jablká očistíme, nastrúhame na jemno a pridáme do cesta. Na vymastenej panvici pečieme palacinky z oboch strán. Cesto je trochu hustejšie, trochu som ho rozotrela do strán.
Jablká na náplň umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Preložíme ich do hrnca pridáme maslo, škoricu, citrónovú šťavu, podlejeme trochou vody a dusíme na masle do mäkka cca 15 minút.