Recept s fotopostupom na výborný nepečený zákusok. Skvelá kombinácia čokolády, smotanovej náplne a banánov.
Čas prípravy: 30 minút | Čas varenia / pečenia: 5 minút | Celkový čas: 35 minút |
2 | balíky | sušienok typu BB |
čokoládové ganache | ||
180 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
200 | gramov | horkej čokolády |
Smotanová náplň | ||
500 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
250 | gramov | mascarpone |
1 | čajová lyžička | vanilkového extraktu alebo Vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | praskovy cukor |
3 | kusy | banány |
Čokoládové ganache
Šľahačku zohrejeme a v horúcej rozpustíme čokoládu. Necháme vychladnúť aspoň 2 hodiny, aby čiastočne stuhla. Ja som bola nedočkavá, tak to tak aj dopadlo. Bola viac tekutá ako bolo treba.
Smotanová náplň
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Mascarpone prešľaháme s vanilkou. Obe hmoty spojíme do hladkého krému.
Ak máte vhodnú nádobu, je šikovnejšie ak si sušienky rozložíte v nej. Ja som sa zabávala s nestuhnutým čokoládovým krémom. Však aspoň som mala čo ochutnávať, keď už koláčik kvôli keksíkom nemôžem.
Na spodok rozložíme sušienky, na ne rozotrieme primerane stuhnutú čokoládovú náplň. Na ňu poukladáme nakrájané banány a na ne rozotrieme smotanovú náplň. Môžeme si pomôcť vreckom na zdobenie.
Postup opakujeme, kým neminieme všetky ingrediencie. Mne vyšli banány do dvoch vrstiev a vrch koláčika som ukončila sušienkami, čokoládou, smotanovou náplňou a poliala zvyšnou čokoládou. Ak by vám medzičasom stuhla stačí ju trošku zľahka zahriať.
Necháme aspoň hodinu postáť v chladničke.