Pudingovo - smotanový zákusok bez múky


Popis

Recept s fotopostupom na skvelý jednoduchý koláčik s orechovým korpusom bez múky,  s pudingovo - smotanovou náplňou a čokoládou.

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

Korpus
7kusyvajicka
7polievkové lyžicetrstinový cukor
100gramovmletých orechov
1⁄2balíkprášku do pečiva
Čokoládová náplň
125millilitrovšľahačkovej smotany
200gramovhorkej čokolády
Pudingová náplň
1litermlieka
2kusyzlaté klasy
2polievkové lyžicetrstinového cukru
1kusvanilkový cukor
250millilitrovkyslá smotana
Smotanová náplň
250gramovmascarpone
250millilitrovšľahačková smotana
1polievková lyžicapeáškový cukor
1čajová lyžičkavanilková esencia

Inštrukcie

Korpus

Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Žltka prešľaháme so zvyšným cukrom. Obe hmoty zľahka spojíme aj s orechmi zmiešanými s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s s vašou rúrou. Po upečení dáme dole papier a korpus necháme vychladnúť.

Čokoládová náplň

Čokoládu rozpustíme v smotane nad parou, dôkladne premiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.

Pudingová náplň

Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Do horúceho primiešame smotanu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Rozotrieme na čokoládovú náplň a dáme schladiť do chladničky.

Smotanová náplň

Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, mascarpone premiešame s vanilkovou esenciou, obe hmoty spojíme do hladkého krému a rozotrieme na pudingovú náplň. Šlahačky môžete dať aj viac, mascarpone vynechať ..... Necháme aspoň hodinu postáť v chladničke

 

 

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (6 hlasy)