Recept s fotopostupom na skvelý jednoduchý koláčik s orechovým korpusom bez múky, s pudingovo - smotanovou náplňou a čokoládou.
Čas prípravy: 30 minút | Čas varenia / pečenia: 30 minút | Celkový čas: 1 hod |
Korpus | ||
7 | kusy | vajicka |
7 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
100 | gramov | mletých orechov |
1⁄2 | balík | prášku do pečiva |
Čokoládová náplň | ||
125 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
200 | gramov | horkej čokolády |
Pudingová náplň | ||
1 | liter | mlieka |
2 | kusy | zlaté klasy |
2 | polievkové lyžice | trstinového cukru |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
Smotanová náplň | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | peáškový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
Korpus
Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Žltka prešľaháme so zvyšným cukrom. Obe hmoty zľahka spojíme aj s orechmi zmiešanými s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s s vašou rúrou. Po upečení dáme dole papier a korpus necháme vychladnúť.
Čokoládová náplň
Čokoládu rozpustíme v smotane nad parou, dôkladne premiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.
Pudingová náplň
Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Do horúceho primiešame smotanu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Rozotrieme na čokoládovú náplň a dáme schladiť do chladničky.
Smotanová náplň
Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, mascarpone premiešame s vanilkovou esenciou, obe hmoty spojíme do hladkého krému a rozotrieme na pudingovú náplň. Šlahačky môžete dať aj viac, mascarpone vynechať ..... Necháme aspoň hodinu postáť v chladničke