Čokoládovo - višňový koláčik


Popis

Výborný koláčik na štýl schwarzwaldskej torty.

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

Korpus
150gramovmasla
200gramovhorkej čokolády
4kusyvajicka
1šálkatrtsinovéhocukru
200gramovpolohrubej múky
1kusprášok do pečiva
4polievkové lyžiceKakao
250millilitrovkyslej smotany
1kusvišňový kompót alebo čerstvé višne
Dokončenie
1kuszlaty klas
370millilitrovšľahačkovej smotany
1polievková lyžicapraskovy cukor

Inštrukcie

Korpus

Maslo s čokoládou roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakao. Všetko spolu zľahka spojíme aj s kyslou smotanou. Hmotu,  rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na hmotu rovnomerne rozložíme scedené višne z kompótu, alebo čerstvé odkôstkované višne, trochu ich zatlačíme do cesta  a pečieme pri teplote cca 190°C cca 30 minút. Necháme vychladnúť.

Dokončenie

K šťave z kompótu dolejeme vodu do cca 450ml a so zlatým klasom uvaríme "želé" hmotu. Ešte horúcu ju rozotrieme na korpus a necháme dôkladne vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a rozotrieme na vychladené želé. (Ja som bola netrpezlivá, moja šľahačka bola preto kus rozpačitá. Hambím sa) Vrch posypeme strúhanou čokoládou, pokial ju skôr nezjete, ako ja, alebo kakaom. Úsmev

Poznámky

Moja verzia bola bezlepková, namiesto 200g múky som použila 160g bezlepkovej múky a jeden zlatý klas.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)