Mäsové guličky v napoletana omáčke a nokerle z kvaky


Popis

Ponuka na zajtrajší obed lebo dnes už musíte začať a netradičné nokerle-halušky.

Čas prípravy: 45 minútČas varenia / pečenia: 45 minútCelkový čas: 1 1⁄2 hours

Ingrediencie

500gramovbravcove pliecko
2kusyvajce
1kuscibuľa stredne veľká
2strúčikycesnak
1decilitermlieko
soľ, mlete čierne korenie
1plechovkalúpané paradajky
1kuscibuľa nakrájaná na jemné kocky
3strúčikycesnak
olivový olej,soľ, cukor,korenie,čerstvá bazalka
1kuskvaka - väčšia bulva
1kusvajce
300gramovspaldova biela muka
plátok nastrúhaného chrenu,soľ

Inštrukcie

Mäso pomelieme s cibuľou a cesnam, pridáme vajíčka, mlieko, podľa chuti osolíme, okoreníme a dobre vypracujeme. Necháme v chladničke cez noc...mlieko vsiakne do mäsa a robí ho jemnejším, poprípade ak máme mäso mastnejšie stiahne mastnotu. Z mäsa robíme guľky, ktoré naukladáme do omáčky...

Na oleji restujeme cibuľu a cesnak, zalejeme lúpanými paradajkami, pridáme podľa chuti trochu cukru, soľ, korenie. Keď nám omáčka prevrie pridáme nasekanú bazalku a naukladáme do nej mäsové guľky, po 10 min. ich pretočíme, zakryjeme a necháme 30 min. variť.

Medzitým si pripravíme cesto na nokerle. Kvaku očistíme a nastrúhame na jemno aj s chrenom ( asi 2 cm), pridáme vajíčko a múku, soľ. Vypracujeme si polotuhé cesto...pridáme múku alebo trochu vody. Cez sitko nahádžeme drobné nokerle do osolenej vody a varíme kým mám nevyplávajú na povrch. Scedíme a polejeme trochou olivového oleja.

Podávame s omáčkou a mäsovými guľkami, ktoré posypeme čerstvo bazalkou.

 

Poznámky

Halušky sa hodia ako príloha k rôznemu mäsku alebo zelenine, keď ostanú sú dobré na večeru s vajíčkom a čerstvým šalátom.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)