Makovo - orechový koláč s ríbezľami


Popis

Recept s foto postupom na fantastický ríbezľový koláč bez múky. Úsmev

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 45 minútCelkový čas: 1 1⁄12 hours

Ingrediencie

125gramovmaslo
125gramovtrstinový cukor
4kusyvajicka
100gramovmleté orechy (pouzila som lupané mandle)
150gramovmletý mak
1⁄2balíkprášok do pečiva
500gramovríbezle
2polievkové lyžicezlaty klas
2polievkové lyžicetrstinový cukor

Inštrukcie

Zmäknuté maslo vyšľaháme s 3/4 cukru do peny a postupne k nemu prišľaháme po jednom žltku. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme do snehu. Sypké ingrediencie zmiešame. K maslovej hmote pridáme 1/3 snehu a 1/3 sypkej zmesi, zľahka premiešame. postup zopakujeme ešte. dvakrát. Hmotu rozotrieme do okrúhlej vymastenej a  múkou vysypanej formy (cca 28cm).

Očistené a umyté ríbezle zmiešame so zlatým klasom a cukrom a rozdelíme na cesto. Pečieme pri teplote cca 180-190°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)