Gratinované zemiaky


Popis

Výborné samotné, alebo ako príloha.

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 1 hodCelkový čas: 1 1⁄4 hours

Ingrediencie

1kilogramzemiaky
500millilitrovšľahačkovej smotany
1kuscibuľa
4strúčikycesnaku
50gramovparmezan
1čajová lyžičkasoli
 trochaolej, čierne korenie, porvensálske bylinky

Inštrukcie

Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky. Pekáč vymastíme. na spodok rozložíme kolieska cibuľe, nadrobno nakrájaný cesnak. Úhľadne rozložíme zemiaky. V miske vymiešame smotanu, soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný syr. Smotanu zalejeme zemiaky, ešte na vrch  nastrúhame trochu syra. Pečieme cca 1 hod pri teplote cca 220°C, kým sú zemiaky mäkké.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)