Jablková žemľovka


Popis

Recept s fotopostupom na tradičnú klasiku aj keď u nás sa robievala aj so snehom na vrchu. Pečivo môžete použiť akékoľvek vám doma ostane.

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 45 minút

Ingrediencie

1kuskoláč, vianočka, (10 rožkov)
3kusyvajicka
1kusvanilkový cukor
2polievkové lyžicepraskovy cukor
3decilitremlieka
4kusyväčši jablká, alebo viac menších
 trochaškorica, maslo na vymastenie formy, strúhanka

Inštrukcie

Koláč (rožky, aj grahamové môžu byť) nakrájame na menšie kúsky a preložíme do väčšej misy, hrnca. Vajíčka (žltka) vyšľaháme s cukrom do peny. Nakrájané pečivo najprv prelejeme mliekom a potom vyšľahanými vajíčkami, premiešame.

Jablká zbavíme jadierok a nahrubo och nastrúhame.

Zapekaciu misu vymastíme maslo, vysypeme strúhanou. Na dno zľahka utlačíme polovicu hmoty z pečiva, na ne navrstvíme jablká, môžeme posypať škoricou, ak máte radi. Na jablká môžete vrstviť aj tvaroh z miešaný s vanilkou. Navrch rozložíme zvyšné pečivo, troch utlačíme. Pečieme pri teplote cca 200°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Ak chcete mať navrchu sneh, bielka vyšľaháme s cukrom do tuha, a rozotrieme na žemľovku cca po 20 minútach pečenia, dáme ešte krátko zapiecť.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (21 hlasy)