Hokaido halušky so smotanovo nivovou omáčkou a slaninkou


Popis

Za obeť padla posledná hokaido tekvica z jesennej úrody, teda klamem ostalo ešte na zajtrajšiu polievku Chichocem sa

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 40 minút

Ingrediencie

cesto
400gramovhokaido
2kusyvajicka
250gramovšpaldová polohrubá múka
1čajová lyžičkasoľ
omáčka:
250gramovsmotana na šľahanie
150gramovsyr niva (s modrou plesňou)
1čajová lyžičkafrancúzske maslo
2strúčikycesnaku
100gramovprerastenej slaninky

Inštrukcie

Hokaido si očistíme aj ošúpem, nakrájam na kocky a s trochou vody rozmixujem ( vodu pridávame podľa potreby aby sme nemali moc hustú hmotu), pridám vajíčka, soľ a múku sypem postupne aby som spracovala cesto ako na nokerle (halušky). Cez haluškáreň nahádžem ho vriacej osolenej vody a varíme asi 5 mim. ( keď vyplávajú ). Trochu opláchnem teplou vodou.

Slaninku si nakrájame na kocky a necháme vyškvariť.

Do smotany nastrúham syr s modrou plesňou a nechám pomaly variť kým sa syr nerozpustí a smotana sa zredukuje. Na záver pridám francúzske maslo a pretlačený cesnak, nechám prevrieť.

Halušky prelejem masťou zo slaninky a premiešam. Na tanieri polejem omáčkou a posypem škvarkami.

 

Poznámky

Francúzske maslo si robím sama, 125 g masla + 10 dkg hladkej múky spracujem, urobím si šúľok, zabalím do fólie a dám do chladničky. Keď potrebujem odkrojím koliesko.

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (2 hlasy)