Čokoládovo jahodová torta


Popis

Recept s fotopostupom na veľmi jednoduchú  tortičku

Čas prípravy: 25 minútČas varenia / pečenia: 55 minútCelkový čas: 1 1⁄3 hours

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
4polievkové lyžicekryštálový cukor
4polievkové lyžicepolohruba muka (moja bola bezlepková)
2polievkové lyžiceKakao
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
Čokoládová náplň
200gramovhorkej čokolády
180millilitrovšľahačkovej smotany
Smotanová náplň
250gramovmascarpone
250gramovjemný tvaroh
1polievková lyžicamed (práškový cukor)
1kusvanilkový cukor
Dokončenie
250gramovjahody

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vymiešame s cukrom do tuhého snehu, bleskovo som k nemu prišľahala žltka ešte na robote a zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. pečieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie a vymastenej (priemer cca 20cm) pri teplote cca 170°C cca 55 minút alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Ganache:

Smotanu zohrejeme, dáme dole z tepla a rozpustíme v nej čokoládu. Dôkladne premiešame a dáme stuhnúť do chladničky

Smotanová náplň:

Mascarpone prešľaháme s medom (cukrom) a krátko ešte primiešame tvaroh a vanilku.

Plnenie:

Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberiem z  formy, prekrojíme napoly. Na prvú polovicu rozotrieme cca polovicu ganache, na to opatrne smotanovú náplň, a na ňu uložíme kúsky umytých a nakrájaných jahôd. Prikryjeme druhým korpusom, zľahka zatlačíme. Postup zopakujeme. Trochu čokoládovej náplne krátko zohrejeme z ozdobíme ňou vrch torty.

Dáme schladiť aspoň na hodinku do chladničky.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.5
Priemer: 3.5 (4 hlasy)