Recept s foto postupom na výborný ovocný koláč. Realizovala sa najstaršia dcéra, mladšia asistovala, ja som bola za pomocného kuchára. Devy ho nazvali aj Cherry pie šmrcnutý s cheesecake.
Čas prípravy: 30 minút | Čas varenia / pečenia: 1 hod | Celkový čas: 1 1⁄2 hours |
Korpus | ||
2 1⁄2 | šálky | polohrubej múky |
1 | čajová lyžička | kryštálového cukru |
1⁄2 | čajová lyžička | soli |
200 | gramov | zmäknutého masla |
150 | millilitrov | studenej vody |
tvarohová náplň | ||
500 | gramov | jemného tvarohu |
2 | kusy | vajicka |
2 | polievkové lyžice | kukuričného škrobu (zlatý klas) |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | praskovy cukor (kryštálový, alebo med) |
čerešne | ||
500 | gramov | čerešní |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
Korpus:
Múku zmiešame s cukrom a soľou a k zmesi primiešame zmäknuté maslo, ručne, alebo na robote s vhodnou metličkou. Na záver pridávame postupne vodu, nemusím použiť všetku. Cesto ešte prehnetieme a cca z 2/3 vyvaľkáme cesto tak aby sme ním prekryli formu aj s vyvýšením okrajom. Cesto vo forme vytvarujeme.
Tvarohová náplň:
Stačí ručne premiešať suroviny, ak máte radi sladšie môžete pridať viac cukru. Hmotu rozotrieme na cesto.
Čerešne:
Vopred umyté a odkôstkované čerešne premiešame so škrobom, môžete pridať aj lyžicku cukru, šťavu z citróna, my sme nedávali. Čerešne rovnomerne rozložíme na tvarohovú náplň.
Dokončenie:
Zvyšné cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho pásiky alebo iné tvary, ktorými ozdobíme vrch koláča. Cesto na vrchu potrieme bielkom (žltko môžete dať do tvarohovej hmoty) Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 50-60 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Tomu nášmu by sa ešte pár minút zišlo.