Recept s fotopostupom na originálny jahodový koláčik. Dávkovanie je na malý plech, na veľký skúste 1,5 dávky.
Čas prípravy: 20 minút | Čas varenia / pečenia: 40 minút | Celkový čas: 1 hod |
Korpus | ||
4 | kusy | vajicka |
100 | gramov | praskovy cukor |
100 | millilitrov | vody (mlieko) |
100 | millilitrov | olej |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | polohrubej múky |
1 | kus | prášok do pečiva |
Jahodová náplň | ||
250 | gramov | jahody |
100 | gramov | kondenzované mlieko (stačí to v menšej tube) |
Smotanová náplň | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | praskovy cukor |
Korpus:
Vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny, na nižších otáčkach prišľaháme olej a vody a na záver zľahka múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech a pečieme cca 35-40 minút pri teplote 170°C ,a lebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Jahodová náplň:
Jahody popučíme na dreň, pridáme kondezované mlieko, netreba veľa a premiešame.
Smotanová náplň:
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha a zľahka k nej primiešame jemný tvaroh.
Plnenie:
Do vychladnutého korpusu spravíme druhou stranou varešky otvory, relatívne nahusto. Zalejeme ich jahodovou náplňou a na ňu zľahka rozotrieme smotanovú náplň. Dáme schladiť do chladničky na pá hodín.
Koláčik som robila s bezlepkovou múkou, (bublaninové cesto) ale už to nebolo ono, veľa bezlepkovej múky. Pri bezlepkovej budem robiť už len piškótové cesto. Korpus je jemnejší, ale božský, robila som ho pred týždňom.