Jahodový koláč


Popis

Recept s fotopostupom na originálny jahodový koláčik. Dávkovanie je na malý plech, na veľký skúste 1,5 dávky.

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 40 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
100gramovpraskovy cukor
100millilitrovvody (mlieko)
100millilitrovolej
1kusvanilkový cukor
200gramovpolohrubej múky
1kusprášok do pečiva
Jahodová náplň
250gramovjahody
100gramovkondenzované mlieko (stačí to v menšej tube)
Smotanová náplň
250millilitrovšľahačková smotana
250gramovjemný tvaroh
1kusvanilkový cukor
1čajová lyžičkapraskovy cukor

Inštrukcie

Korpus:

Vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny, na nižších otáčkach prišľaháme olej a vody a na záver zľahka múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech a pečieme cca 35-40 minút pri teplote 170°C ,a lebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Jahodová náplň:

Jahody popučíme na dreň, pridáme kondezované mlieko, netreba veľa a premiešame.

Smotanová náplň:

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha a zľahka k nej primiešame jemný tvaroh.

Plnenie:

Do vychladnutého korpusu spravíme druhou stranou varešky otvory, relatívne nahusto. Zalejeme ich jahodovou náplňou a na ňu zľahka rozotrieme smotanovú náplň. Dáme schladiť do chladničky na pá hodín.

Poznámky

Koláčik som robila s bezlepkovou múkou, (bublaninové cesto) ale už to nebolo ono, veľa bezlepkovej múky. Pri bezlepkovej budem robiť už len piškótové cesto. Korpus je jemnejší, ale božský, robila som ho pred týždňom. Úsmev

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené