Keď je horúco a nechce sa zrovna ešte aj s rúrou "prikurovať" a napriek tomu sladká bodka za obedom musí byť, spomeniem si na túto ľahučkú a rýchlu tortu.
Čas prípravy: 20 minút |
180 | gramov | sušienok /korpus/ |
100 | gramov | čokolády na varenie |
100 | gramov | tuku |
400 | millilitrov | bieleho jogurtu /plnka/ |
3 | polievkové lyžice | práškového cukru |
2 | balíky | vanilínového cukru |
20 | gramov | práškovej želatíny |
150 | millilitrov | mandarínkovej šťavy |
600 | millilitrov | pomarančový alebo mandarínkový džús /poleva/ |
20 | gramov | práškovej želatíny |
Sušienky rozdrvíme, zalejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili s tukom, premiešame a navrstvíme na dno tortovej formy, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku...
Mandarínky scedíme a šťavu si odchytíme /prípadne podľa potreby doplníme vodou alebo džúsom/, jogurt zmiešame s oboma cukrami, želatínu namočíme do šťavy a zahrejeme /nesmie vrieť/, necháme rozpustiť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do jogurtu zľahka vmiešame šľahačku, lyžičku z tejto zmesi vmiešame do pripravenej želatíny /aby sa nám nezrazila/ a želatínu vlejeme do jogurtu a zľahka premiešame. Plnku navrstvíme na stuhnutý korpus, poukladáme mandarínky, dáme stuhnúť. Pripravíme si polevu, ktorú po vychladnutí nalejeme na plnku a znovu necháme cez noc stuhnúť.
Želatínu rozmiešame v džúse, zahrejeme, necháme rozpustiť a vychladnúť...
Pre lepšiu orientáciu som označila prvý riadok ako napr. korpus, plnka alebo poleva... všetko pod týmto riadkom /až po najbližšie označenie/ patrí do danej zmesi. Napr. korpus je len zo sušienok, čokolády a tuku...