Občas sú dobré aj skratky, keď dochádza, energia, čas, alebo fantázia. Recept s fotopostupom, pre všetkých milovníkov medových koláčov, marlenky ...
Čas prípravy: 20 minút |
1 | balík | medové pláty (cca 240g) |
100 | gramov | orechov |
1⁄2 | plechovka | kondenzované mlieko sladené |
60 | gramov | masla |
1 | polievková lyžica | med |
1 | čajová lyžička | kakao (nepovinné) |
orechy na obaľovanie |
Orechy zomelieme, alebo rozmixujeme. Ak použijete mixer, pridajte k orechom, medové pláty, a rozmixujte ich tiež. Pridáme kondenzované mlieko, zmäknuté maslo, možno ani nemusí, med a a krátko rozmixujeme. Podľa mňa to pôjde aj ručne, len maslo by bolo ideálne roztopiť, možno ho ani netreba. Ja som neodolala a pridala aj lyžičku kakaa. Hmotu necháme, pár hodín schladiť v chladničke, ale podľa mňa, to ani nie je nutné. Formujeme guličky, ktoré obalíme v nahrubo zomletých orechoch.
Z doma upečených plátov musia byť ešte lepšie, ja sa chystám, na voľajakú bezlepkovú verziu.