Recept s fotopostupom na veľmi jednoduchý makový koláč, odľahčená verzia, menej cukru, menej oleja.
Čas prípravy: 45 minút | Čas varenia / pečenia: 30 minút | Celkový čas: 1 1⁄4 hours |
2 | šálky | polohrubej múky (špaldová celozrná) |
1 | šálka | kryštálový cukor (trstinový, kokosový) (trstinový) |
1 | šálka | mlieka |
1 | šálka | nemletého maku |
1⁄2 | šálka | oleja |
4 | kusy | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | čokoládová poleva |
1 | kus | lekvár |
Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme. Postupne pridávame olej. Nemletý mak vymiešame s múkou a práškom do pečiva. Striedavo primiešame vlažné mlieko a sypké ingrediencie. Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech a pečieme pri teplote cca 185°C cca 30 minút. Ešte teplý koláč natrieme vrstvou lekváru a potom polejeme čokoládovou polevou. U nás doma, sa lekvár nenosí.
Viac mojich receptov s makom nájdete TU Makové koláčiky milujem.
Tu sa hodí väčšia šálka cca 300ml.