Mandľovo pomarančové bábovky


Popis

Tentokrát niečo jemné, ovocné s nádychom zimy na Slovensku  Veľký úsmev. Kľudne môžete upiecť aj v jednej veľkej forme - mne cesto vyšlo na 6 krásnych stredných báboviek.

Cesto jemné, vláčne krásne žlté a voňavé.

Zdroj: www.weekendbakery.com
Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 25 minútCelkový čas: 45 minút

Ingrediencie

200gramovhladkej múky
170gramovpráškového cukru
100gramovmasla
3kusyvajicka
6gramovsódy bicarbony
 štipkasoľ
3⁄4čajové lyžičkymandlovej arómy
170gramovplnotučného jogurtu
kandizovaná pomarančová kôra
1kuspomaranča

Inštrukcie

Zmiešame si sypké suroviny - teda múku, cukor, sódu, soľ a kôru z celého jedného riadne vyumývaného (ak máte šťastie a kúpite aj bio) pomaranča. Rozpustené maslo zmiešame s jogurtom, vajíčkami, mandľovou arómou v druhej miske. A teraz tie misky pekne dáme dokopy - ingrediencie v nich samozrejme. A pridáme kandizovanú kôru - nemusíme, môžeme. Cesto dáme do formičiek na bábovku alebo formy pripravené obvyklým spôsobom - ja som piekla v silikónových formách, tak mne odpadla robota s vysypaním formy Mrkám. Pečieme na 170 stupňov 25 minút. Ak pečiete v jednej forme, určite by som čas upravila - treba skúsiť špáratkom. Po 10 minútach vo forme, bábovečky vyklopíme a potrieme polevou.

Poleva: 200gr práškového cukru a šťava z toho pomaranča čo sme pripravili o šupu. Chichocem sa

Najlepšie sú na 2 až 3 deň - potvrdzujem. Ja som posypala ešte kandizovanou kôrou, nakoľko som ju nedala do cesta - LEBO SOM ZLE POZRELA DO RECEPTU!  Veľký úsmev

Poznámky

!!! v pôvodnom recepte bola šťava z 1 mandarínky. No tak to už sa mi nechcelo, chuťovo to môže byť skutočne zaujímavé.

Bábovečky sú úžasne ovocné.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené