Tentokrát niečo jemné, ovocné s nádychom zimy na Slovensku . Kľudne môžete upiecť aj v jednej veľkej forme - mne cesto vyšlo na 6 krásnych stredných báboviek.
Cesto jemné, vláčne krásne žlté a voňavé.
Zdroj: www.weekendbakery.com | |||
Čas prípravy: 20 minút | Čas varenia / pečenia: 25 minút | Celkový čas: 45 minút |
200 | gramov | hladkej múky |
170 | gramov | práškového cukru |
100 | gramov | masla |
3 | kusy | vajicka |
6 | gramov | sódy bicarbony |
štipka | soľ | |
3⁄4 | čajové lyžičky | mandlovej arómy |
170 | gramov | plnotučného jogurtu |
kandizovaná pomarančová kôra | ||
1 | kus | pomaranča |
Zmiešame si sypké suroviny - teda múku, cukor, sódu, soľ a kôru z celého jedného riadne vyumývaného (ak máte šťastie a kúpite aj bio) pomaranča. Rozpustené maslo zmiešame s jogurtom, vajíčkami, mandľovou arómou v druhej miske. A teraz tie misky pekne dáme dokopy - ingrediencie v nich samozrejme. A pridáme kandizovanú kôru - nemusíme, môžeme. Cesto dáme do formičiek na bábovku alebo formy pripravené obvyklým spôsobom - ja som piekla v silikónových formách, tak mne odpadla robota s vysypaním formy . Pečieme na 170 stupňov 25 minút. Ak pečiete v jednej forme, určite by som čas upravila - treba skúsiť špáratkom. Po 10 minútach vo forme, bábovečky vyklopíme a potrieme polevou.
Poleva: 200gr práškového cukru a šťava z toho pomaranča čo sme pripravili o šupu.
Najlepšie sú na 2 až 3 deň - potvrdzujem. Ja som posypala ešte kandizovanou kôrou, nakoľko som ju nedala do cesta - LEBO SOM ZLE POZRELA DO RECEPTU!
!!! v pôvodnom recepte bola šťava z 1 mandarínky. No tak to už sa mi nechcelo, chuťovo to môže byť skutočne zaujímavé.
Bábovečky sú úžasne ovocné.