Morčacie srdiečka so slaninou, smotanová omáčka z hlivy kotúčovej, bulgur


Popis

Pokračujem vo varáciach, tentokrát sú to morčacie srdiečka.

Čas prípravy: 2 hodČas varenia / pečenia: 2 hodCelkový čas: 4 hod

Ingrediencie

800gramovmorčacie srdiečka
150gramovslaniny
300gramovhliva kotúčová
1kusšalotka
250millilitrovsmotana 33 %
3polievkové lyžiceolej, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok, limetková šťava
2polievkové lyžicepetržlenovej vňate nasekanej
1polievková lyžicamasla
marináda na srdiečka
4polievkové lyžiceolivový olej
1polievková lyžicanastrúhaný zázvor
1⁄4čajová lyžičkakorenia štyroch farieb
1polievková lyžicamed
2polievkové lyžicesójová omáčka

Inštrukcie

Srdiečka si očistíme - zarovnám vrch, prevarím vody s trochou soli a cukru a srdiečka v nej nechám do vychladnutia - robím to prevažne večer potom ich dáme do marinády a necháme do rána v chladničke. Zvyšky zo srdiečok dám variť na vývar, pridám kúsok cibule, zázvoru, stonkový zeler - aký koľvek kúsok zeleniny, soľ.

Srdiečka prudko osmažíme na troche oleja aby sa zatiahli, pridáme marinádu a trochu podlejeme vodou, necháme dusiť pod pokrievkou. Srdiečka na záver napicháme na špajlu, prekladáme slaninou a dáme opiecť na panvicu.

Medzitým si očistíme hlivu kotúčovú, nakrájame na plátky (asi 3-4mm) - tak aby sme mali 3-4 kúsky na porciu. Ostatnú hlivu nakrájame na drobno, podusíme ju na cibuľke, osolíme, okoreníme čiernym korením a štipkou muškátového orieška, zalejeme vodou. Keď sa voda vydusí a hliva je mäkká zalejeme sladkou smotanou a necháme zredukovať. Prichutíme limetkovou šťavou a petržlenovou vňaťou.

Plátky hlivy opečieme na masle , posypeme hrubou soľou a chilli.

Bulgur si opečieme na troche oleja a zalejeme pripraveným vývarom. Varíme asi 5 min. odstavíme z platne, prikryjeme a necháme dôjsť 25 min.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené