Pokračujem vo varáciach, tentokrát sú to morčacie srdiečka.
Čas prípravy: 2 hod | Čas varenia / pečenia: 2 hod | Celkový čas: 4 hod |
800 | gramov | morčacie srdiečka |
150 | gramov | slaniny |
300 | gramov | hliva kotúčová |
1 | kus | šalotka |
250 | millilitrov | smotana 33 % |
3 | polievkové lyžice | olej, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok, limetková šťava |
2 | polievkové lyžice | petržlenovej vňate nasekanej |
1 | polievková lyžica | masla |
marináda na srdiečka | ||
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | nastrúhaný zázvor |
1⁄4 | čajová lyžička | korenia štyroch farieb |
1 | polievková lyžica | med |
2 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
Srdiečka si očistíme - zarovnám vrch, prevarím vody s trochou soli a cukru a srdiečka v nej nechám do vychladnutia - robím to prevažne večer potom ich dáme do marinády a necháme do rána v chladničke. Zvyšky zo srdiečok dám variť na vývar, pridám kúsok cibule, zázvoru, stonkový zeler - aký koľvek kúsok zeleniny, soľ.
Srdiečka prudko osmažíme na troche oleja aby sa zatiahli, pridáme marinádu a trochu podlejeme vodou, necháme dusiť pod pokrievkou. Srdiečka na záver napicháme na špajlu, prekladáme slaninou a dáme opiecť na panvicu.
Medzitým si očistíme hlivu kotúčovú, nakrájame na plátky (asi 3-4mm) - tak aby sme mali 3-4 kúsky na porciu. Ostatnú hlivu nakrájame na drobno, podusíme ju na cibuľke, osolíme, okoreníme čiernym korením a štipkou muškátového orieška, zalejeme vodou. Keď sa voda vydusí a hliva je mäkká zalejeme sladkou smotanou a necháme zredukovať. Prichutíme limetkovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
Plátky hlivy opečieme na masle , posypeme hrubou soľou a chilli.
Bulgur si opečieme na troche oleja a zalejeme pripraveným vývarom. Varíme asi 5 min. odstavíme z platne, prikryjeme a necháme dôjsť 25 min.