Proste pie Jablkový
Škoricový
... jako od babičky - akurát podľa autorky receptu, že talianskej babky.
400 | gramov | hladkej múky |
1 | plátok | hnedého cukru |
štipka | soli | |
1 | čajová lyžička | práčok do pečiva |
230 | gramov | masla |
1 | kus | vajce |
60 | millilitrov | vody |
1 | čajová lyžička | octu |
1 | kilogram | jabĺk |
Jablkový koláč podľa talianskej stránky šmahnutý spomienkami na myjavské kopanice. Aleboooo - kam schovať tie namrznuté jablká.
Všetko spolu v tempe zmliešať, nech sa nám to nelepí. Dať stuhnúť na hodinku dve do chladničky a medzitým si pripraviť jabĺčka, ktoré len mierne podusíme.
Cesto rozdeliť napoly. Rozvaľkať, poukladať naň jabĺčka, posypať 3 polievkovými lyžicami hnedého cukru (nech sme štýlový ako Taliani), posypať bohato škoricou, prikryť druhou polovicou cesta a dať na pol hodinku na 160 stupňov piecť.
Po vychladnutí posypať škoricovým cukrom.
Proste talianska klasika.
A keď si tam dáte cukor biely, tak to bude slovenská klasika.