Škoricovo jablkový koláč s cestom s hnedým cukrom


Popis

Proste pie Veľký úsmev  Jablkový Veľký úsmev Škoricový Veľký úsmev

... jako od babičky - akurát podľa autorky receptu, že talianskej babky. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Ingrediencie

400gramovhladkej múky
1plátokhnedého cukru
 štipkasoli
1čajová lyžičkapráčok do pečiva
230gramovmasla
1kusvajce
60millilitrovvody
1čajová lyžičkaoctu
1kilogramjabĺk

Inštrukcie

Jablkový koláč podľa talianskej stránky šmahnutý spomienkami na myjavské kopanice. Aleboooo - kam schovať tie namrznuté jablká.

  • 400 - 430gr hladkej múky
  • 1 lyžica hnedého cukru (to je ten div divúci)
  • trošku soli
  • 1 lyžičky prášku do pečiva
  • 230 gr masla (aj Hera sa stratila a bola OK)
  • 1 vajce od šťastnej sliepky
  • 60 ml studenej vody
  • 1 čajová lyžička octu

Všetko spolu v tempe zmliešať, nech sa nám to nelepí. Dať stuhnúť na hodinku dve do chladničky a medzitým si pripraviť jabĺčka, ktoré len mierne podusíme.

Cesto rozdeliť napoly. Rozvaľkať, poukladať naň jabĺčka, posypať 3 polievkovými lyžicami hnedého cukru (nech sme štýlový ako Taliani), posypať bohato škoricou, prikryť druhou polovicou cesta a dať na pol hodinku na 160 stupňov piecť.

Po vychladnutí posypať škoricovým cukrom.

Proste talianska klasika.

A keď si tam dáte cukor biely, tak to bude slovenská klasika. Chichocem sa

Vaše hodnotenie: Žiadne
2.75
Priemer: 2.8 (4 hlasy)